Merkezi Trabzon’da bulunan Ulaştırma, Karayolları ve Devlet Su İşleri Bölge Müdürlüklerine ziyaret. Giresun’da yapımı ve proje çalışmaları devam eden bir takım yatırımların durumu hakkında görüş alış verişinde bulunulması için Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu, Giresun Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Hamza Bölük, Giresun Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı Ali Kara ile Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Üyesi Mimar Serdar Demirkan tarafından yapılan ziyarette çevre yolu, şehir geçişi dal-çık projesi, serbest bölge ile Giresun ve çevre ilçelerin ortak içme suyu projesi gündeme geldi.

Öncelikle Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Ulaştırma 11. Bölge Müdürü İhsan Gümrükçüğoğlu’nu ziyaret eden heyet, Giresun şehir merkezi çöp sahası yanında eski petrol ofisi dolum tesisleri olarak bilinen alanın dolgu sahası projesinin hazırlandığı ve bakanlık onayına sunulduğu, ayrıca bu sahaya düşünülen serbest bölge projesi içinde fikir alış verişinde bulunuldu. Bölgemizin jeopolitik önemi münasebetiyle liman ile entegreli yükleme boşaltma sahalarının da yer alacağı bir serbest bölge maliyeti çalışması yapılması kararlaştırıldı. Ulaştırma 11. Bölge Müdürü İhsan Gümrükçüoğlu, böyle devasa bir yatırım için saha maliyetinin netleştirilmesi adına teknik ekibin çalışması gerektiğini ifade etti.

T.C’in Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü Andık T.C’in Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü Andık

Çevre Yolu İçme Suyu

 Daha sonra Karayolları 10. Bölge Müdürü Mehmet Aşık’ı makamında ziyaret eden heyet, Giresun Güney Çevre Yolu başta olmak üzere, şehir içi geçişinde yatırım kararı alınan dal-çık projesi hakkında bilgiler aldı. Giresun Güney Çevre Yolu Projesi maliyetinin yüksek olmasından dolayı, projenin onaylı olan Giresun şehir geçişine (8-10 km.) yönelik çalışma yürütülmesinin daha yararlı olacağının teknik ve ekonomik olanaklar çerçevesinde kararlaştırıldığına değinen Giresun sivil toplum örgütü heyeti, karayolları bölge müdürlüğünden bu konuda teknik destek talebinde bulundu. Karayolları Trabzon 10. Bölge Müdürü Mehmet Aşık ise, projenin ciddi maliyetinin bulunduğunu, kısım kısım yatırıma dönüştürülmesinin daha avantajlı olabileceğini ve bu yönde teknik analiz desteği verebileceklerini vurguladı. Ayrıca Giresun şehir merkezi (Bulancak Durağı) karayolu geçişinde trafik yoğunluğuna çözüm üretmesi planlanan dal-çık projesinin de milletvekillerinin sıkı takibi sonucu, 2025 yılında yatırıma dönüşeceği belirtildi.

Devlet Su İşleri 22.Bölge Müdürü Fatih Kişi’yi de makamında ziyaret eden heyet, Dereli İlçesi İkisu bölgesinde planlanan ve Giresun merkez başta olmak üzere Dereli, Keşap ve Bulancak ilçelerinin 100 yıllık su ihtiyacını karşılaması beklenen proje hakkında bilgiler aldı. Projenin ilk etabında 1 milyar TL lik arıtma tesisi aşamasının 2025 yılı yatırım programına teklif edileceğini ifade eden Bölge Müdürü Kişi, projenin toplam maliyetinin 5 milyar TL civarında olacağına değindi ve çalışmaların Giresun milletvekilleri tarafından günlük takip edildiğine de değinildi.

Giresun Ticaret ve Sanayi Odası, Giresun Ticaret Borsası ile Giresun Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanlığı düzeyinde yapılan ziyaretlerin bir rapor haline getirilerek milletvekillerimize iletilmesi, akabinde milletvekillerimizin öncülüğünde ilgili bakanlıklardan randevu alınarak projelerin çözüme kavuşturulması için mücadele edilmesine karar verilmiştir.

Çalışmaların akabinde bir değerlendirmede bulunan Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu,”Giresun’un kalkınması ve gelişmesine önemli katkı sağlayacak projeler için Trabzon ilinde yer alan bölge müdürlüklerine yaptığımız ilk ziyaretler olumlu geçmiştir. Projelerin sayın milletvekillerimiz tarafından da gözlem altında tutulduğunu, Giresun kamuoyu ve milletvekillerimizin süreci kesintisiz ve uyumlu bir şekilde sürdürmesinin faydalı olduğunu görmekteyiz. Bu vesileyle ulaşım aksları ve içme suyu projesinde emeği bulunan milletvekillerimiz başta olmak üzere önceki dönem ve mevcut belediye başkanlarımıza teşekkür ederiz.”